top of page

Slagtesvin

123.png

Vi producerer årligt 10.000 slagtesvin, som vi sælger til DanePork A/S i Store Lihme ved Vejle. Grisene slagtes, når de vejer cirka 120 kilo.

Grisene vokser cirka 1.000 gram om dagen, hvilket betyder, at de går på vores slagtesvinsejendom i tre måneder, inden de er klar til slagt. Her går de 15-16 stykker sammen.

 

Vi bruger cirka 2.300 tons foder på vores slagtesvinsejendom, og derfor kræver det 230 kilo foder at producere en slagtesvin. Vores slagtesvin fodres med vådfoder i lange trug tre gange om dagen.

 

Alt foderet er produceret på vores egen foderfabrik. Foder til grise indeholder kron, soya, vitaminer og mineraler. Kornet kommer fra vores egne marker samt naboers marker. Soya kan vi ikke producere i Danmark, og derfor importeres det primært fra Sydamerika og USA.  Vitaminerne og mineralerne bliver produceret på mange fabrikker rundt om i verden, og derfor er det forskelligt, hvorfra vi får det.

 

Gyllen fra vores søer bliver brugt som næringsstoffer til vores egne marker. Derudover har vi aftaler med naboer om, at de modtager noget af gyllen.

 

Mindst én gang om måneden kommer dyrlægen forbi for at tilse grisene og ordinere vacciner og medicin efter behov.

 

Døde dyr på ejendommen afhentes af DAKA inden for 24 timer.

Slagtesvinsejendommens adresse er Skuldbølvej 4, 6893 Hemmet. 

bottom of page