top of page

Smågrise

123.png

Vi producerer omkring 100.000 smågrise om året, hvor størstedelen sælges, når de vejer 30 kilo. Vi beholder selv 10.000 af dem, som overføres til vores egne slagtesvinsstalde.

 

Når de nyfravænnede grise kommer til vores klimastalde i Hemmet, sættes de ind i nyvaskede, desinficerede og opvarmede stalde, hvor de går i grupper af 38.

Smågrisene øger deres vægt med 500 gram om dagen, hvilket betyder, at det tager omkring 6,5 uge at få en nyfravænnet gris op på 30 kilo. 

 

Vi bruger cirka 4.000 tons foder om året på vores smågriseejendom. For at producere en gris fra 7 kilo til 30 kilo kræver det 39 kilo foder.

Smågrisene fodres med tørfoder i automater, så de har adgang til foder 24 timer i døgnet.

Alt foderet er produceret på vores egen foderfabrik. Foder til grise indeholder kron, soya, vitaminer og mineraler. Kornet kommer fra vores egne marker samt naboers marker. Soya kan vi ikke producere i Danmark, og derfor importeres det primært fra Sydamerika og USA.  Vitaminerne og mineralerne bliver produceret på mange fabrikker rundt om i verden, og derfor er det forskelligt, hvorfra vi får det. De første to uger efter fravænning bruges der også fiskemel i foderet. Det kommer hovedsageligt fra danske fiskemelsproducenter.

 

Smågrisene tildeles halm én gang dagligt, så de hele tiden har noget at rode/beskæftige sig med.

 

Gyllen fra vores smågrise bliver brugt som næringsstoffer til vores egne marker. Derudover har vi aftaler med naboer om, at de modtager noget af gyllen.

 

Mindst én gang om måneden kommer dyrlægen forbi for at tilse grisene og ordinere vacciner og medicin efter behov.

 

Døde dyr på ejendommen afhentes af DAKA inden for 24 timer.

Smågriseejendommens adresse er Bandsbølvej 34, 6893 Hemmet.

bottom of page